Anarhisti napali kuće viđenih novinara

Terorizam u Atini

Anarhisti napali kuće viđenih novinara

Planeta -
U proklamaciji na jednom levičarskom veb-sajtu, te grupe su optužile novinare da služe interesima grčkog poretka. One su takođe izrazile solidarnost sa ljudima koje je policija uhapsila obračunavajući se sa anarhistima u Atini

ATINA - Pripadnici dve manje anarhističke gupe napali su domove pet istaknutih grčkih novinara, pri tom pričinili manju štetu bez povređenih, a sve to izazvalo je žustru razmenu optužbi između konzervativne vlade i glavne, levičarske, opozicione partije. Dve male anarhističke grupe kasnije su preuzele odgovornost za napade.

U proklamaciji na jednom levičarskom veb-sajtu, te grupe su optužile novinare da služe interesima grčkog poretka. One su takođe izrazile solidarnost sa ljudima koje je policija uhapsila obračunavajući se sa anarhistima u Atini.

Napadi su izvedeni pred zoru u nekoliko atinskih kvartova. Piromani su izazvali eksplozije manjih plinskih kanistera ispred zgrada u kojima stanuju novinari, uključujući i dom Antonisa Skilakosa, direktora grčke državne agencije ANA.

Vlada je optužila najveću opozicionu partiju Siriza da nije osudila te napade, kao i napade koje su počinile ekstremne levičarske i anarhističke grjupe. Siriza je ljutito opovrgla te optužbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track