Pretreseni stan, podrum i auto povređenog u eksploziji u Zagrebu
Foto: Beta

Policija u akciji

Pretreseni stan, podrum i auto povređenog u eksploziji u Zagrebu

Planeta -
Iako V. B. zvanično nije osumnjičen, policija ne isključuje tu mogućnost, kao ni da je u postavljanju eksploziva učestvovalo više lica

ZAGREB - Policija je, u nastavku istrage o dve eksplozije koje su u zapadnom delu Zagrebu odjeknule u razmaku od tri dana, pretražila stan, podrum i automobil 53-godišnjeg V. B. koji je pronađen ranjen na autobuskoj stanici u kvartu Stenjevec nakon eksplozije bombe.

Iako V.B. zvanično nije osumnjičen, policija ne isključuje tu mogućnost, kao ni da je u postavljanju eksploziva učestvovalo više lica.

Mediji pišu da je V.B, koji je ranjen u noći sa četvrtka na petak, ljubitelj ekstremnih i adrenalinskih sportova i da se na društvenim mrežama predstavlja kao Nebeski Jahač kako se zove udruženje paraglajdera iz Gornje Bistre kod Zagreba čiji je on predsednik.

Očekuje se da bi okolnosti i motivi za postavljanje eksplozivnih naprava trebalo da budu objavljeni tokom dana.Šef kriminalističke policije Vitomir Bijelić u razgovoru za Hrvatsku televoziju sinoć nije želeo da potvrdi nezvanične informacije da bi V.B. mogao postati osumnjičen.

Policija je nakon druge eksplozija saslušala 15 ljudi, a u toku postupka ukupno stotinjak.

Još uvek je u toku veštačenje vrste korišćenog eksploziva, a samo se zna da se radi o improvizovanim uređajima.V.B. se nalazi u bolnici s lakšim povredama kože i potkožnog tkiva ruku, što se može dovesti u vezu s raspršenom parčadi uređaja koji je postavljen.

U noći sa utorka na sredu desila se eksplozija na pruzi kod železničke stanice Podsused u zapadnom delu grada, pri čemu su lakše oštećeni pruga i lokomotiva teretnog voza koji je nailazio, a razbijeno je i nekoliko stakala na okolnim kućama i lakše oštećena tri automobila.

U noći s četvrtka na petak desila se eksplozija na stanici u Stenjevcu, u kojoj je pronađen V.B.

Mediji prenose i navode V. B. sa njegovog Fejsbuk profila, u kojima ističe da "treba ubiti isključivo one koji nose oružje, sve drugo je zločin protiv samoga sebe i prirode" i "Nemoj uraditi nekome nešto što ne bi volio da on uradi tebi!", dok su neki njegovi prijatelji izjavili da se divio vehabiji Mevlidu Jašareviću koji je izvršio napad na američku ambasadu u Sarajevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track