POTVRĐENO: Bombe u Zagrebu postavio povređeni muškarac
Foto: Beta

Uhapšen

POTVRĐENO: Bombe u Zagrebu postavio povređeni muškarac

Planeta -
Policija je uhapsila 53-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je postavio dve eksplozije u Zagrebu

ZAGREB - Zagrebačka policija uhapsila je osumnjičenog za dva bombaška napada u zapadnom delu grada tokom protekle nedelje, 53-godišnjeg muškarca koji je povređen prilikom druge eksplozije i koji se pod stražom nalazi u jednoj od zagrebačkih bolnica.

Eksplozije su bile prioritet policije, a njen rad je urodio plodom, jer je nađen počinilac krivičnih dela, rekao je načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić na vanrednoj večerašnjoj konferenciji za novinare.Za dovođenje u opasnost ljudi i imovine zbog postavljanja eksplozivnih naprava u Podsusedu i Stenjevcu uhapšen je 53-ogodišnjak protiv koga će krivična prijava biti podneta državnom tužilaštvu.

Do danas je objavljeno preko 250 informativnih razgovora, kao i 25 pretresa stanova, vozila i kompjutera, a istraga se i dalje nastavlja. Sprovodi se veštačenje nad 200 predmeta koji su uzeti tokom istrage, a neka veštačenja već su dokazala da je upravo taj muškarac počinilac ovih krivičnih dela.

Za ovo krivično delo propisana je kazna i do pet godina zatvora. Osumnjičeni muškarac kome su mediji naveli ime Vojislav Blažević zasad nije službeno ispitan.

Prva eksplozija dogodila se na pruzi kod železničke stanice u kvartu Podsused na zapadu Zagreba u sredu rano ujutro. Povređenih nije bilo, a osim pruga i lokomotive teretnog voza, lakše je oštećeno i nekoliko vozila i razbijeno nekoliko stakala na obližnjim kuća.

Druga eksplozija desila se u noći s četvrtka na petak nešto iza ponoći na autobusnoj stanici na Aleji Bolonje u susednom kratu Stenjevec u kojoj je lakše povređen jedan muškarac koji je zatečen na licu mesta s povredama kože i potkožnog tkiva na rukama.

Policija je u početku odbacila tvrdnje da se radi o terorizmu, ali su mediji svojim tekstovima i pojedini analitičari svojim izjavama napravili psihozu kod dela građana Zagreba, pogotovo onih koji stanuju u širem području mesta gde su bile eksplozije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track