Čavez se oporavlja

Ide na bolje

Čavez se oporavlja

Planeta -
Respiratorna infekcija je pod kontrolom", iako su "potrebne posebne mere" kako bi Čavez (58) prestao otežano da diše

KARAKAS - Zdravstveno stanje venecuelanskog predsednika Uga Čaveza se popravlja pošto lekari, postoperativne komplikacije praćene upalom pluća drže pod kontrolom, više od mesec dana od poslednje operacije raka na Kubi, saopštila je danas vlada u Karakasu."Uprkos njegovom delikatnom stanju poslednjih nekoliko dana, opšte zdravstveno stanje je poboljšano", navodi se u najnovijem izveštaju o zdravstenom stanju predsednika, prenela je agencija Rojters.

Prema saopštenju venecuelanske vlade, "respiratorna infekcija je pod kontrolom", iako su "potrebne posebne mere" kako bi Čavez (58) prestao otežano da diše.

U saopštenju, objavljenom posle posete trojice najviših vladinih zvaničnika Čavezu u Havani, ne navodi se više detalja o njegovom zdravstvenom stanju.

Čavez je 11. decembra podvrgnut četvrtoj operaciji raka na Kubi, od sredine 2011, kada mu je teška bolest dijagnostikovana, posle čega je u dva navrata obaveštavao naciju da je izlečen.

Zbog aktuelnog pogoršanja zdravstvenog stanja, Čavez je propustio sopstvenu inauguraciju za novi šestogodišnji predsednički mandat i od operacije u decembru nije se pojavljivao niti oglašavao u javnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track