Osumnjičenom za eksplozije u Zagrebu jednomesečni pritvor
Foto: RTS

Osumnjičenom za eksplozije u Zagrebu jednomesečni pritvor

Planeta -
Istražni sudija Vera Polak-Presečki odredila jednomesečni pritvor Vojislavu Blaževiću (54) zbog opasnosti od bekstva, ometanja istrage i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela

ZAGREB - Županijski sud u Zagrebu odredio je danas jednomesečni pritvor Vojislavu Blaževiću (54), osumnjičenom za podmetanje dve eksplozije u Zagrebu prošle sedmice.

Istražni sudija Vera Polak-Presečki odredila mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, ometanja istrage i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela. Njegov advokat Branko Šerić najavio je žalbu na tu odluku.

Hrvatski istražitelji ispitali su danas Blaževića u zagrebačkoj bolnici u kojoj se nalazi pošto je lakše povređen u drugoj ekspoloziji 11. januara, a on se branio ćutanjem. Uz to, Blažević štrajkuje glađu, pa je u bolnici primio infuziju.

Zbog dve prošlonedeljne ekspolozije u Zagrebu policija je juče uhapsila 54-godišnjeg Blaževića, ali za sad nije utvrđen motiv. Za sad ga policija sumnjiči zbog dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, a za to krivično delo preti kazna do pet godina zatvora. Istraga o eksplozijama u Zagrebu i dalje traje.

Eksplozije su se dogodile 9. i 11. januara u Aleji Bolonja. Dok je u prvoj eksploziji pričinjena samo materijalna šteta, u drugom slučaju povređen je 54-godišnjak koji je i osumnjičen za podmetanje obe ekspolozije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track