UŽAS U INDIJI: Silovali, ubili, pa obesili ženu!

Serija zločina u Indiji

UŽAS U INDIJI: Silovali, ubili, pa obesili ženu!

Planeta -
Majka četvoro dece nađena mrtva kako polugola visi s drveta nakon što je seksualno zlostavljana i zadavljena. To je samo poslednji u nizu brutalnih zločina u ovoj azijskoj zemlji

NJU DELHI - Užasno.Indiju je potresla serija brutalnih silovanja nakon grupnog zlostavljanja i ubistva studentkinje medicine u autobusu u Nju Delhiju. Poslednje se dogodilo 12. januara, kad je majka (32) četvoro dece nađena obešena o stablo nakon što je silovana.Naime, nesrećna žena je izašla iz voza na stanici u okrugu Bagalpur, posle čega ju je grupa nepoznatih muškaraca otela. Policija sumnja da su je odveli u jednu seosku kuću i seksualno zlostavljali čitavu noć. Nakon toga su je udavili, kako bi prikrili stravičan zločin, a ženino golo telo su obesili o drvo da bi izgledalo kao da se žrtva ubila.Samo dan ranije, 11. januara, grupa od sedam mladića seksualno je zlostavljala putnicu u autobusu. Žrtva je u petak krenula sama autobusom u posetu svekru i svekrvi u državi Pandžab, na severu Indije, kada su je vozač i kondukter oteli i odvezli u distrikt koji se graniči sa svetim gradom Sika Amritsarom. Petorica muškaraca su se pridružila vozaču i kondukteru, pa su je redom silovali čitavu noć, posle čega su je u subotu ujutro ostavili na putu u blizini sela njenog svekra i svekrve. Žena im je sve ispričala, a oni su obavestili policiju.- Šestorica muškaraca su uhapšeni zbog sumnje da su silovali 29-godišnju ženu, koju su prethodno silom odveli na nepoznatu lokaciju - saopštila je policija i dodala da se za sedmim silovateljem traga.Inače, cela Indija se digla na noge nagon što su šestorica mladića 16. decembra silovali Džoti Sing Pandi (23) u autobusu u Nju Delhiju. Devojka i njen dečko bili su u bioskopu, a na putu prema kući su se ukrcali u autobus. U njemu je bila banda, koja je pretukla par pre nego što je brutalno silovala devojku. Najmlađi manijak je čak rukama čupao njena creva. Devojku i njenog dečka su kasnije izbacili iz autobusa, a nju su čak hteli i da pregaze. Ona je preminula u bolnici u Singapuru 29. decembra.

Džoti Sing Pandi preminula je od posledica brutalnog silovanja
Džoti Sing Pandi preminula je od posledica brutalnog silovanja

Napadi na žene događaju se na svakih 20 sekundiPrema statistici, silovanja u Indiji se događaju na svakih 20 sekundi, ali se doskoro o takvim slučajevima ćutalo. U Indiji je 2011. registrovano 24.000 silovanja, što je za devet odsto više nego prethodne godine. Statističari smatraju da je broj i pet puta veći jer žrtve iz straha ne žele da prijave seksualne napade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja