Dečak (15) ubio roditelje, brata i obe sestre
Foto: Rojters

Petostruko ubistvo

Dečak (15) ubio roditelje, brata i obe sestre

Planeta -
Žrtve su Greg Griego (51), njegova žena Sara (40), njihov devetogodošnji sin Zefanija, i ćerke Žael i Angelina stare pet odnosno dve godine

ALBUKERKI, SAD - Petnaestogodišnji dečak koji je osumnjičen da je u subotu uveče u američkoj državi Novi Meksiko vatrenim oružjem ubio svoje roditelje, dve sestre i brata trenutno je u pritvoru i policija pokušava da utvrdi šta je bio motiv tog petostrukog ubistva.Osumnjičeni za ubistvo i zlostavljanje dece sa smrtnim ishodom uhapšen je u nedelju zbog pucnjave u centru grada Albukerki, kada je ubijeno pet osoba, čiji je identitet utvrđen kasno sinoć.

Prema saopštenju policije, žrtve su Greg Griego (51), njegova žena Sara (40), njihov devetogodošnji sin Zefanija, i ćerke Žael i Angelina stare pet odnosno dve godine. Pošto je osumnjičeni maloletan, policija nije navela njegovo ime, ali je saopšteno da je on sin Grega i Sare Griego.

Utvrđeno je da je na svaku žrtvu ispaljeno više metaka, a u kući u kojoj su ubijeni nađeno je nekoliko komada oružja, uključujući poluautomatsku pušku, čiji će vlasnik biti utvrđen istragom.

Detalji o istrazi biće saopšteni na konferenciji za novinare koja je zakazana za utorak ujutru.Do petostrukog ubistva došlo je tri dana pošto je američki predsednik Barak Obama najavio paket mera za veću kontrolu oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track