Demonstranti pokušali da zauzmu opštinu u Mariboru

Slovenija

Demonstranti pokušali da zauzmu opštinu u Mariboru

Planeta -
Sanjin Jašar aktivista grupe 29.oktobar izjavio je pre hapšenja da je došao da zauzme opštinu, pre nego što običan narod odluči da sve opštinske funkcionere sam skine s vlasti

MARIBOR - Aktivisti grupe 29.oktobar danas su pokušali da zauzmu zgradu Opštine u Mariboru i izbace mesne funkcionere, ali ih je sprečila policija.

Aktivista grupe 29. oktobar koja je organizovala prve antivladine proteste u Sloveniji, Sanjin Jašar predvodio je današnju akciju preduzetu u znak protesta što opštinski funkcioneri u Mariboru neće da napuste funkcije iako to demonstranti mesecima zahtevaju.

» Došao sam zauzeti opštinu.Ako mi se još neko pridruži, biće super”, rekao je Jašar.

On je rekao da želi poručiti da će opštinski funkcioneri dovesti do toga, da običnom narodu neće preostati ništa drugo, nego da funkcionere skinu sa vlasti.Kako prenosi agencija STA, intervenisala je policija koja je popisala učesnike ovog protesta.Pod pritiskom demonstracija pod parolom "Gotof je" gradonačelnik Maribora Franc Kangler podneo je ostavku 31. decembra prošle godine.Demonstranti sada traže ostavke i drugih lokalnih zvaničnika.

Grupa 29. oktobar formirana je krajem septembra prošle godine, a prošle nedelje je na Vrhovnom tužilaštvu u Ljubljani uložila krivičnu prijavu protiv premijera Janeza Janše koga antikorupcijska komisija tereti za sumnjive radnje.Grupa 29. oktobar navodno priprema i krivičnu prijavu sudu protiv gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.

http://www.youtube.com/watch?v=tjx_406IHPk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track