POBIO PORODICU: Bugarski oficir ubio ženu, dva sinčića i sebe

Užasna tragedija

POBIO PORODICU: Bugarski oficir ubio ženu, dva sinčića i sebe

Planeta -
Otac, oficir iz obližnje vazdušne baze Graf Ignatievo, imao je dozvolu za pištolj, koji je pronađen pored njegovog tela

SOFIJA - Četvoročlana porodica - otac, majka i njihova dva sina od tri i osam godina, pronađena je mrtva u svom stanu u bugarskom gradu Plovdivu, saopštila je danas lokalna policija.Otac, oficir iz obližnje vazdušne baze Graf Ignatievo, imao je dozvolu za pištolj, koji je pronađen pored njegovog tela.

Ovo je drugi sličan incident u Bugarskoj za poslednjih godinu dana, podsetio je AFP. Pre samo deset dana, u Sofiji je pronađena ubijena petočlana porodica. Prema rezultatima istrage, 55-godišnji otac, penzionisani oficir, ubio je svoju ženu, dvojicu odraslih sinova i taštu, posle čega je izvršio samoubistvo.

Prošle nedelje u javnost je izašla priča da je, takođe u Bugarskoj, jedan nezaposleni otac, godinama držao dvoju decu - dva sina i dve ćerke uzrasta između 13 i 19 godina - zatvorene u kući. Francuska agencija navodi da je uzrok ovih incidenata najverovatnije "siromaštvo i očajanje".

Životni standard u Bugarskoj smatra se najlošijim od svih zemalja Evropske unije, a prosečna plata je 506 evra mesečno, iako mnogi zaposleni zarađuju manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track