I HRVATI U BUBNJU: Igraju evropsku lutriju
Foto: Rojters

Evrodžekpot

I HRVATI U BUBNJU: Igraju evropsku lutriju

Planeta -
Evrodžekpot igra se u Nemačkoj, Italiji, Španiji, Holandiji, Danskoj, Sloveniji, Finskoj i Estoniji

ZAGREB - Igrači iz Hrvatske prvi put od subote, 26. januara, moći će da učestvuju u igri Evrodžekpot zajedno s 240 miliona Evropljana iz 14 zemalja, a najmanji dobitak biće 10 miliona evra, prenose hrvatski mediji.Kako je saopštila Hrvatska lutrija, u petak 1. februara i potom svakog petka u emisiji na RTL televiziji prikazivaće se izvlačenje kuglica iz Helsinkija.

Pošto Hrvatska lutrija u Evrodžekpot "uniju" ulazi zajedno s lutrijama Švedske, Norveške, Islanda, Litvanije i Letonije, očekuje se da će snimak izvlačenja 1. februara biti jedna od najgledanijih TV emisija u Evropi.

Evrodžekpot igra se u Nemačkoj, Italiji, Španiji, Holandiji, Danskoj, Sloveniji, Finskoj i Estoniji.

Za glavni dobitak treba pogoditi 5 od 50 kuglica velikog i 2 od 8 kuglica malog bubnja. Pogođenih 5 plus 2 broja donosi najveći iznos u istoriji koji je bilo moguće osvojiti u nekoj igri na sreću u Hrvatskoj.

Brojevi u igri Evrodžekpot izvlače se od marta 2012. godine, a do sada je podeljeno više od 200 miliona evra.U Nemačku su otišla tri dobitka od kojih i najveći do sada u iznosu od 27.545.857,50 evra.

Među više od 10 miliona dobitnika rekorderi po visini osvojenog loto dobitka u svojoj zemlji postali su jedan Estonac i Danac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track