Nova pravila stranke: Hadezeovke, štikle nikako!
Foto: Rojters.

Umeće javnog nastupa

Nova pravila stranke: Hadezeovke, štikle nikako!

Planeta -
Šef ove opozicione stranke Tomislav Karamarko moraće da ispravi nejasan izgovor, položaj tela i način gledanja u kameru

ZAGREB - Opoziciona Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ženskom članstvu ne preporučuje nošenje cipela na štiklu, jer "privlače drugačiju vrstu pažnje", a svim članovima savetuje da se lepo izražavaju o političkim i stranačkim protivnicima.Predavanje o umeću javnog nastupa, predstavnicima HDZ na savetovanju u Opatiji, prošlog vikenda održao je licencirani medijski trener Vinko Vukadin, inače, član te stranke.

Vukadina je za održavanje predavanja angažovao predsednik HDZ Tomislav Karamarko.“Molim? Zašto ne bismo nosile visoke potpetice?, zapitala je koleginice Martina Dalić, bivša ministarka finansija, dok je slušala predavanje Vukadina.

Vukadin je za taj list rekao da ne zna da li su se koleginice ljutile zbog takvog njegovog predloga."Ali, ja sam im govorio o pravilima nastupa. O tome da govornik mora biti u prvom planu, a ne njegova odeća. Štikle ili nakit privlače drugačiju vrstu pažnje i time govornik, koji bi trebalo da bude zvezda, šteti sam sebi. Pa, ne radi se tu o manekenskoj pisti ili izboru za Mis i Mistera!", rekao je Vukadin.

Vukadin je političarima HDZ objasnio i to da se ne trebaju stideti svog dijalekta i da je, naprotiv, to poželjno.

Kao treći savet, Vukadin je, piše list, naveo da uvek treba hvaliti svoje političke neprijatelje."To je najbolja strategija jer će vas onda ljudi doživeti pozitivno, a oni na koje se to odnosi i koji znaju odmah će shvatiti poruku”, rekao je on.

Neki hadezeovci su prokomentarisali da se tu očito krije pozadina Karamarkovog iznenadnog toplog pozdrava koji je uputio bivšoj premijerki i predsednici te stranke Jadranki Kosor.

Karamarko je, naime, prvog dana savetovanja s govornice spomenuo bivšu premijerku i njene zasluge i pozvao članove stranke da je pozdrave.

Vinko Vukadin, inače član HDZ, potvrdio je da je razgovarao s Karamarkom da krene na obuku.“Razgovarali smo malo o tome. Nije cilj treninga da Karamarko promeni svoju ličnost, nego da od nje napravi brend. To je smisao”, kazao je Vukadin koji smatra da šef HDZ-a treba da popravi nejasan izgovor, položaj tela i način gledanja u kameru.

"To su jednostavne vežbe, a Karamarko je dobar učenik", rekao je Vukadin koji uverljivim govornicima na hrvatskoj političkoj sceni smatra Karamarkovog zamenika Draga Prgometa i SDP-ovog ministra zdravlja Rajka Ostojića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track