Amerikanci od Tesle prave superheroja!

Znanje je moćno

Amerikanci od Tesle prave superheroja!

Planeta -
Srpski naučnik uskoro bi se u Americi mogao pojaviti kao strip-junak Visoki Napon, a borio bi se protiv opasnih vanzemaljaca

NJUJORK - Jači od Konana.Srpski naučnik Nikola Tesla uskoro bi se u Americi mogao pojaviti kao superheroj Visoki Napon, a borio bi se protiv vanzemaljaca koji žele da pokore čovečanstvo. Pored Tesle, kao heroji u stripu naći će se i Albert Ajnštajn kao Doktor E i Marija Kiri kao Madam Radijacija.Iako se Visoki Napon zasad pojavljuje samo na majicama, američki mediji prenose da je samo pitanje vremena kad će se naći i u stripu. Naime, nova generacija mladih u SAD smatra da su najveći umovi 20. veka zaslužili da se nađu u društvu odabranih heroja kao što su Supermen, Betmen ili Spajdermen. Za razliku od ovih junaka, za koje se nije znalo ko stoji iza maske, Tesla, Ajnštajn i Kirijeva su onakvi kakvi su bili u realnosti.U skladu sa otkrićima do kojih je Tesla došao, njegova moć leži u rukama, kojima, uz pomoć struje visokog napona, može da sprži neprijatelje čovečanstva. Od svih naučnika Srbin je istovremeno i superheroj s najvećom izdržljivošću, koja se može meriti samo sa izdržljivošću Volverina ili Kapetana Amerike. Visoki napon kod Tesle leži u njegovim grudima, odakle se spušta do vrhova prstiju i preti da svakoga ko mu se zameri pretvori u prah. Letenje je nešto što se podrazumeva i u žaru borbe Visoki Napon iznenađuje neprijatelje tako što se pojavljuje sa strane sa koje ga ne očekuju.

Doktor EGlavno oružje Alberta Ajnštajna je njegov um - on ne samo što može da predvidi budućnost već može da pročita nečije misli, kontroliše vreme i pomera stvari pogledom. Doktor E može i da se teleportuje.

Madam RadijacijaMariji Kiri dodeljena je radioaktivna moć čija energija u sekundi ubija neprijatelja. Dovoljno je samo da baci pogled kroz svoje specijalne naočare pa da onaj koji joj se suprotstavio umre u najgorim mukama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track