Napadnuta američka ambasada u Ankari, bombaš se razneo
Foto: Anadolija

Samoubilački napad

Napadnuta američka ambasada u Ankari, bombaš se razneo

Planeta -
Najmanje dve osobe su poginule, a više ih je ranjeno. Oštećene obližnje zgrade. Davotuglu saznao za napad na sastanku sa Dačićem

ANKARA - U eksploziji koja se dogodila danas ispred sporednog ulaza u američku ambasadu u Ankari poginule su najmanje dve osobe, više njih je ranjeno i oštećene su obližnje zgrade, javila je turska televizija NTV.

Policija je blokirala ovu ulicu u predgrađu Čankaja gde se nalazi dosta državnih institucija i ambasada. Ispred Ambasade SAD razneo se bombaš samoubica.

Turski mediji prenose da se možda radi o samoubilačkom napadu, a Rojtersov očevidac je video kako hitna pomoć odnosi jednu povređenu osobu.

Davotuglu saznao za napad na sastanku sa DačićemMinistar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Beogradu, poručio je danas da će odgovorni za bombaški napad na ambasadu SAD u Ankari uskoro biti privedeni pravdi, a ceo događaj će biti u potpunosti rasvetljen."Sve raspoložive bezbednosne službe rade na rasvjetljavanju napada u Ankari, a dogadaj koji se desio u našoj zemlji jako nas je rastužio. Turski zvanicnici, zajedno sa svim sigurnosnim strukturama, uvek su pridavali veliki znacaj bezbednosti stranih diplomatskih predstavnistava i nastavićemo s takvom praksom", izjavio je Davutoglu agenciji Anadolija.Izrazivši saučešće porodicama nastradalih u današnjem napadu u Ankari, Davutoglu je rekao da je za napad saznao tokom susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.Sumnja se na Al Kaidu

Još nije poznato ko je odgovoran za napad bombaša samoubice na ambasadu SAD u Ankari, ali se sumnja na Al Kaidu, rekao je urednik agencije Anadolija Omer Faruk Čališkan."Još ne znamo ko stoji iza napada. Ima mnogo nagađanja, ali na prvom mestu se sumnja na Al Kaidu pošto je turska policija juče, navodno, uhapsila osobu za koju se veruje da je istaknuti član Al Kaide i da je bila povezana sa Osamom bin Ladenom", rekao je Čališkan, urednik engleskog servisa Anadolije.Prema njegovim rečima, poginule su dve osobe, od kojih je jedna bombaš samoubica, a druga turski radnik obezbeđenja ambasade.Jedna žena, Turkinja zaposlena u ambasadi SAD, teško je ranjena i hospitalizovana je, dodao je Čališkan.

http://www.youtube.com/watch?v=9cBZxTcqtq0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track