Fidel Kastro: Čaves mnogo bolje!

Ozdravljenje

Fidel Kastro: Čaves mnogo bolje!

Planeta -
Bivši predsednik Kube kazao da ga svakodnevno obaveštavaju o zdravstvenom stanju Čavesa i da se ono poboljšava

HAVANA - Bivši predsednik Kube Fidel Kastro rekao je da je venecuelanskom predsedniku Ugo Čavesu zdravstveno stanje mnogo bolje nakon što je u decembru na Kubi podvrgnut četvrtoj operaciji raka. Kastro je kazao da ga svakodnevno obaveštavaju o zdravstvenom stanju Čavesa i da se ono poboljšava, preneo je AP.

Čaves nije viđen u javnosti, niti se javno oglašavao, otkako je operisan 11. decembra. Zvaničnici nisu saopštili detalje o raku koji ima, jedino su naveli da se on nalazi u karličnom predelu. Kastro je dao izjavu juče kada se pojavio u Havani na glasačkom mestu, na parlamentarnim izborima.

Njegovu izjavu preneo je danas lokalni list komunističke partije, Granma. Bolest Čavesa je prvi put otkrivena u junu 2011., a 58-godišnji predsednik 10. januara ove godine zbog bolesti nije mogao da prisustvuje inauguraciji pošto je ponovo izabran za šefa države. Čaves je još jedan šestogodišnji predsednički mandat osvojio u oktobru prošle godine, a zbog bolesti je prošlog meseca potpredsednika Nikolasa Madura odredio za svog naslednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track