Senator na Tviteru nazvao Ahmadinedžada majmunom

U niskom letu

Senator na Tviteru nazvao Ahmadinedžada majmunom

Planeta -
Dakle, Ahmadinežad želi da bude prvi Iranac u svemiru - zar nije tamo već bio prošle nedelje?, napisao je Mekejn na "Tviteru aludirajući na vesti da je Iran lansirao majmuna u kosmos

VAŠINGTON - Američki republikanski senator Džon Mekejn, poznat po "neslanim" šalama, nazvao je iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinežada majmunom, a na brojne kritike koje su na njegov račun usledile poručio je svima da se "razvedre".

Ahmadinežad je ranije izjavio da je spreman da bude prvi Iranac koji će biti poslat u orbitu, nedelju dana pošto je Teheran saopštio da je uspešno lansirao majmuna u kosmos i vratio ga na zemlju živog.

"Dakle, Ahmadinežad želi da bude prvi Iranac u svemiru - zar nije tamo već bio prošle nedelje?", napisao je Mekejn na "Tviteru".

Nakon toga, na istoj društvenoj mreži njegov komentar naišao je na brojne kritike, čak i od njegovih stranačkih kolega, pa je tako republikanac arapskog porekla Džastin Amaš poručio da bi Mekejn "možda trebalo da se opameti i prestane da zbija rasističke šale".

"Ljudi razvedrite se, zar niko ne shvata šalu?", nastavio je u istom tonu Mekejn.

U vezi sa istom temom danas se oglasila i portparolka Stejt departmenta Viktorija Niland, ističući da SAD sumnjaju u tvrdnju da je Teheran uspešno vratio majmuna iz svemira.

Ona je kazala da je i dalje otvoreno niz pitanja o tome da li je majmun, koji je navodno poslat u svemir, i majmun koji se vratio na zemlju jedna ista životinja, odnosno da li je preživeo taj let, javio je AP.

"Iranci tvrde da su poslali jednog majmuna, ali majmun koga su kasnije prikazali drugačije izgleda", rekla je Nilandova.

Teheran je, u međuvremenu, krivicu za zabunu oko "svemirskog majmuna" svalio na iranske medije, koji su, kako se tvrdi, prikazali fotografiju majmuna koji je korišćen u okviru programa kao zamena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track