Vujanović skuplja potpise za kandidaturu

Trka za predsednika

Vujanović skuplja potpise za kandidaturu

Planeta -
Potpisi birača za podršku kandidata za predsednika Crne Gore prikupljaju se do 18. marta

PODGORICA - Demokratska partija socijalista (DPS) otvorila je u opštinskim izbornim komisijama knjige za prikupljanje potpisa podrške predsedničkom kandidatu te stranke Filipu Vujanoviću, na izborima zakazanim za 7. april.DPS je uverena da će članovi i simpatizeri partije, ali i veliki broj građana čije ogromno poverenje uživa Vujanović, u najkraćem roku svojim potpisom pružiti podršku našem predsedničkom kandidatu, saopšteno je iz najjače crnogorske stranke.

U DPS smatraju da će time biti obezbeđeni preduslovi za još jednu sigurnu pobedu Vujanovića koji će, kao predsednik svih građana Crne Gore, nastaviti da doprinosi daljem napretku demokratskih procesa, razvoju mutietničkog i multikulturnog sklada, te ukupnom razvoju države.

Građani Crne Gore od ponedeljka u prostorijama opštinskih izbornih komisija mogu da daju potpise podrške za predsedničkim kandidaturama Miodraga Lekića i Rada Bojovića.Lekić je kandidat Demokratskog fronta, a Bojović Pravedne Crne Gore.

Prema zakonu, kandidatura za predsednika Crne Gore mora biti podržana sa najmanje 1,5 odsto ukupnog glasačkog tela, odnosno kvalifikacioni census za predsedničku kandidaturu iznosi 7. 710 potpisa birača.

Potpisi birača za podršku kandidatu za predsednika Crne Gore daju se u prostorijama opštinskih izbornih komisija na propisanom obrascu. Politička stranka koja želi da podnese predlog kandidata za predsednika Crne Gore, obaveštavaju opštinske izborne komisije da otvore svesku potpisa birača za podršku njihovom kandidatu za tu funkciju.

Potpisi birača za podršku kandidata za predsednika Crne Gore prikupljaju se do 18. marta.Socijalistička narodna partija odlučila je da podrži Lekića, dok Pozitivna Crna Gora preferira opciju da ima svog predsedničkog kandidata, a to će, po svemu sudeći, biti lider ta stranka Darko Pajović.

Predsednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako je saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track