ŠOKANTNO: Decu u Indiji siluju rođaci ili komšije!

Podaci izveštaja američkog Hjuman Rajts Voča

ŠOKANTNO: Decu u Indiji siluju rođaci ili komšije!

Planeta -
Istraživanje sprovedeno još 2007. pokazalo je da je dvoje od troje dece u Indiji fizički zlostavljano, a 53 odsto od 12.300 ispitane dece prijavilo je da su seksualno napadnuti

NJU DELHI - Stravično.Prema najnovijim podacima Hjuman rajts voča, decu u Indiji najčešće seksualno iskorišćavaju rođaci, komšije, prijatelji roditelja ili budu zlostavljana u školi, domovima za decu bez roditelja i većina tih slučajeva nikada ne bude prijavljena jer je za roditelje to sramota. U Indiji su česta fizička i seksualna zlostavljanja dece, a policija, umesto da tako nešto spreči ili kazni, zlostavlja ili ponižava žrtve.Istraživanje sprovedeno još 2007. pokazalo je da je dvoje od troje dece u Indiji fizički zlostavljano, a 53 odsto od 12.300 ispitane dece prijavilo je da su seksualno napadnuti. Druga istraživanja takođe pokazuju da godišnje 7.200 dece, među kojima su i bebe, budu seksualno zlostavljano.

Ispitivanje prstomDeca žrtve seksualnog nasilja u Indiji ponekad budu na silu podvrgnuta takozvanom ispitivanju prstom kako bi se utvrdilo njihovo seksualno iskustvo, iako stručnjaci za forenziku tvrde da ta vrsta testa nema naučnu vrednost, navodi se u izveštaju Hjuman rajts voča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja