Vrelo u Gruziji: Sakašvili pobegao od demonstranata
Foto: Rojters

Istopili sneg

Vrelo u Gruziji: Sakašvili pobegao od demonstranata

Planeta -
Prvobitno je bilo planirano da se Sakašvili obrati naciji ispred gruzijskog parlamenta, međutim, predsednik parlamenta je izjavio ranije ove sedmice da govor treba odložiti pa je Sakašvili izabrao gradsku biblioteku

TBILISI - Više stotina demonstranata koji su optužili gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija da krši ljudska prava primorali su ga da promeni mesto svog godišnjeg obraćanja naciji.

Demonstranti su polomili prozore i provalili kroz vrata gradske biblioteke odakle je trebalo da se obrati naciji, gađajući njegove saveznike među kojima gradonačelnika Tbilisija i jednu poslanicu kojoj je raskrvaren nos.

Sakašvili se obratio naciji iz svoje kancelarije i pozvao protivnike da se ne ponašaju kao rivali, jer to može ugroziti demokratiju i jedinstvo u zemlji.

Prvobitno je bilo planirano da se Sakašvili obrati naciji ispred gruzijskog parlamenta, međutim, predsednik parlamenta je izjavio ranije ove sedmice da govor treba odložiti pa je Sakašvili izabrao gradsku biblioteku.

Sakašvili, čiji mandat ističe u oktobru, pozvao je vladu da se skoncentriše na integraciju Gruzije i Zapada, da poštuje demokratske standarde i da se bori protiv kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track