Marović: Treba nam crkva da služi Crnoj Gori

Podgorica

Marović: Treba nam crkva da služi Crnoj Gori

Planeta -
Crnoj Gori treba pravoslavna crkva otvorenih vrata i za Crnogorce i za Srbe; crkva koja neće nositi ime samo jednog, srpskog naroda, a vernike u Crnogorce činiti "gostima" u sopstvenoj, kaže Svetozar Marović

PODGORICA- Potpredsednik DPS Svetozar Marović u svom najnovijem intervjuu izjavio je da Crnoj Gori treba pravoslavna crkva otvorenih vrata, koja neće nositi ime samo jednog, srpskog naroda, koja će služiti svojoj državi Crnoj Gori i čija imovina neće biti knjižena u zemljišne knjige najbližih, a ipak drugih država.U njegovom intervjuu osim pitanja oko predsedničkih izbora u Crnoj Gori gde je rekao da ne sumnja u pobedu kandidata DPS, bez obzira na izostanak podrške SDP, veliku pažnju zauzima njegov stav o crkvi.

Marović je ponovio da crkva treba da je u službi dobra i okupljanja, a ne podela i udaljavanja od najbližih i dodaje: “ takva je crkva kojoj sam naklonjen, kojoj verujem.

-Pravoslavni narod u Crnoj Gori trebalo bi da se okuplja u veri božijoj, ako po svom izboru nisu ateisti, a ne crkvu deliti na nacionalnu pripadnost ili ugrožavati temeljna ljudska prava slobode veroispovesti. Crnoj Gori treba pravoslavna crkva otvorenih vrata i za Crnogorce i za Srbe; crkva koja neće nositi ime samo jednog, srpskog naroda, a vernike u Crnogorce činiti "gostima" u sopstvenoj, kaže Marović i dodaje da crkva koja treba Crnoj Gori je pomiriteljska, koja svoje sedište ima na Cetinju, a svoju duhovnu braću svugde gde se veruje u Hrista i ekumenizam i suživot sa ljudima druge vere.

-Crkva na čelu sa mitropolitom koji oseća Crnu Goru, moli se za nju i koji se ne stidi da kaže da je Crnogorac, kao i Srbin, ali prie svega prvi monah pravoslavnog zajedništva u Crnoj Gori. Neka mi Bog oporosti ako griešim - izjavio je Marović .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track