UDOVICA: Jaser Arafat mi nije dao razvod
Foto: Rojters

Progovorila Suha Arafat

UDOVICA: Jaser Arafat mi nije dao razvod

Planeta -
Pokušala sam da ga napustim stotinu puta, ali mi on nije dopustio. Svi znaju kako mi nije dopuštao da odem...Ipak, on je moj heroj, kaže udovica Jasera Arafata

TEL AVIV - Posle bezmalo devet godina od smrti dugogodišnjeg palestinskog lidera Jasera Arafata, njegova udovica Suha Arafat obelodanila je da je htela da se razvede od njega stotinu puta, ali on to nije dozvolio."Volela sam Arafata, ali je udaja za njega bila velika greška sa moje strane", izjavile je Suha za turski list " Sabah"."Znam da je bilo puno žena koje su želele da se udaju za Arafata. Međutim, to je bila moja sudbina", dodala je ona.Suha se udala za Arafata 1990. godine, kada joj je bilo 27 godina, a njemu 61.Ona je rekla da je bila verena za jednog francuskog advokata kada je srela Arafata.

"Tajno sam se udala za njega u Tunisu i nisam čak ni nosila venčanicu tada. Moja majka je bila protiv udaje i kasnije sam shvatila zašto. Da sam znala šta ću trpeti, jasno je da se ne bih udala za njega. Istina je da je on bio veliki lider, ali sam bila usamljena", izjavila je sada 49-godišnja udovica.Ona je obelodanila da je tokom 14 godina braka, do Arafatove smrti 2004, pokušavala stalno da ga napusti, ali uzalud."Pokušala sam da ga napustim stotinu puta, ali mi on nije dopustio. Svi znaju kako mi nije dopuštao da odem. Posebno oni koji su ga služili, znaju dobro kako je to bilo", istakla je ona.Suha Arafat se osvrnula i na glasine koje su se širile o njoj."Da, ja sam žalosna. Čak i kada je bio sa mnom, bila sam primorana da se branim. Klale su me glasine protiv mene, čak mi je i (bivši predsednik Rumunije Nikolae) Čaušeskuova žena (Elena) rekla jednom u razgovoru da u stvarnosti nisam uopšte nalik na ono što piše o meni u medijima", rekla je Suha.Ona se takođe branila i od optužbi za korupciju, potvrdivši da prima penziju od Palestinske uprave, porekavši tvrdnje da ima milione dolara na bankovnom računu."Primam novac od Palestinske uprave - 10.000 evra mesečno, ali to nije tajna, to je dokumentovano", rekla je ona.Uprkos svemu, dodala je da joj suprug nedostaje. Istakla je da je, iako je život s palesitnskim liderom bio težak, " život bez njega čak i teži". Otkrila je da je posle Arafatove smrti imala više ponuda za brak, ali ih nije prihvatila."On je moj heroj", poručila je Suha Arafat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja