SKANDAL: Bosanski portal đake iz Srpske predstavio kao naciste
Foto: Print

SKANDAL: Bosanski portal đake iz Srpske predstavio kao naciste

Planeta -
Tekst pod naslovom "Alarmantan podatak: U Republici Srpskoj sve manje osnovaca", 24sata.info je ilustrovao fotografijom na kojoj učenik na rukavu nosi nacistički znak

BANJALUKA - Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske danas je najoštrije osudilo što je sarajevski portal 24sata.info ilustrovao tekst o sve manjem broju osnovaca u tom entitetu fotografijom sa nacističkim znakom.

Provokacija i vređanje

Iz ovog Ministarstva najavljeno je da će iskoristi sva raspoloživa pravna sredstva kako bi portal 24sata.info bio kažnjen zbog objavljivanja uvredljivih sadržaja i zbog zaštite učenika u RS.

Tekst pod naslovom "Alarmantan podatak: U Republici Srpskoj sve manje osnovaca", ovaj portal je ilustrovao fotografijom na kojoj učenik na rukavu nosi nacistički znak.

"Ovakva ilustracija predstavlja provokaciju i vređa decu Republike Srpske, te ugrožava međusobno poverenje građana u BiH i izgradnju zajedničke budućnosti na ovim prostorima", ističe se u saopštenju Ministarstva prosvete i kulture RS. Sporna ilustracija iz teksta objavljena je 9. februara i dalji stoji na portalu 24sata.info.

Portal se izvinio

Sarajevski portal 24sata.info izvinio se zbog objavljivanja "svastike". Portal je naveo da je administrator nenamerno tekst ilustrovao fotografijom na kojoj je nacistički znak na rukavu učenika. "Naša namera nije bila izazivanje bilo kakve provokacije, niti vređanja bilo koga. Naš portal je od svog nastanka radio na igradnji međusobnog poverenja i zajedničke budućnosti svih građana i naroda BiH", piše u saopštenju portala. Ukzuje se da je "objavljavanje ovakvog sadržaja bilo potpuno neprihvatljivo i redakacija portala javno se izvinjava zbog neugodnosti koje je izazvala ovim nenamernim postupkom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track