PUCNJAVA:Tri osobe ubijene u sudu Delavera

Presudio bivšoj ženi

PUCNJAVA:Tri osobe ubijene u sudu Delavera

Planeta -
Prema prvim informacijama, napad se dogodio kada je u sud ušao Dejvid Matusievic (45), i pucao u svoju bivšu suprugu Kristin Belford (39) i još jednu ženu čiji identitet nije saopšten

DELAVER - Najmanje tri osobe su ubijene u pucnjavi koja se dogodila u sudnici u gradu Vilmington, u američkoj saveznoj državi Delaver.

Prema prvim informacijama, napad se dogodio kada je u sud ušao Dejvid Matusievic (45), i pucao u svoju bivšu suprugu Kristin Belford (39) i još jednu ženu čiji identitet nije saopšten.

Kako prenose agencije, Matusievic je ranio i dva policajca, pre nego što je i sam ubijen u razmeni vatre.

Sajt Delaver onlajn, navodi da je Matusievic prethodno proveo tri godine u zatvoru, do sredine 2012.godine zbog otmice svoje tri ćerke.

Nakon razvoda, ćerke su ostale da žive sa majkom, ali ih je napadač oteo 2007.godine i odveo u Centralnu Ameriku.

Tek nakon godinu i po dana, Matusievic je otkriven i uhapšen, prethodno se selivši iz Kostarike u Meksiko, pa u Nikaragvu.

Nakon izlaska iz zatvora sredinom prošle godine, njemu je zabranjeno da viđa decu i bivšu suprugu, a za sada nije jasno kojim povodom je ona bila u sudu.

Najnovija pucnjava u SAD ponovo će otvoriti debatu o pooštravanju zakona koji regulišu kupovinu i nošenje oružja.

Prošlog meseca je predsednik Barak Obama predložio da se uvede zabrana na prodaju automatskog oružja i uvedu rigoroznije provere potencijalnih kupaca.

Tome se protivi oružani lobi, predvođen Nacionalnom asocijacijom za oružje (NRA), koji rešenje problema vidi u uvođenju naoružanih čuvara u škole i druge objekte koji bi mogli da budu meta napada.

http://www.youtube.com/watch?v=ZI1vxqa2rYc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track