EKSPLOZIJA METANA: Poginulo 18 ruskih rudara

Nesreća

EKSPLOZIJA METANA: Poginulo 18 ruskih rudara

Planeta -
U trenutku eksplozije, koja se dogodila na 800 metara dubine, u rudniku je bilo oko 250 ljudi, ali je većina uspela da se izvuče - neki sami, a neki uz pomoć spasilačkih ekipa

MOSKVA - U eksploziji metana u rudniku Vorkutinskaji na severu Rusije poginulo je 18 rudara, saopštilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Spasioci su do sada na površinu rudnika uglja, u vlasništvu velike ruske čeličane Severtal, izvukli tela desetorice rudara, a za preostalima se još traga.

U trenutku eksplozije, koja se dogodila na 800 metara dubine, u rudniku je bilo oko 250 ljudi, ali je većina uspela da se izvuče - neki sami, a neki uz pomoć spasilačkih ekipa.

Moramo dobiti jasnu i razumljivu sliku o tome što se dogodilo, rekao je ministar za krizne situacije Vladimir Pučkov, koji se čelnicima rudnika i spasiocima obratio videovezom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je naložio Pučkovu da otputuje u Vorkutu, koja je udaljena oko 1.200 kilometara od Moskve, kako bi nadgledao rad spasilačkih timova i pomogao porodicama žrtava.

"Hitno ćemo doneti sve neophodne odluke. Porodice žrtava će dobiti dva miliona rubalja", rekao je Pučkov posle razgovora sa Putinom.

http://www.youtube.com/watch?v=HO3Aud2C940

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja