Guam: Pobesneli napadač nožem usmrtio dve Japanke
Foto: Ap

Krvavi pir

Guam: Pobesneli napadač nožem usmrtio dve Japanke

Planeta -
Čad Rjan Desoto (21) započeo je svoj krvavi pir u utorak veče kada se automobilom zaleteo u jednu prodavnicu, a zatim nožem nasrnuo na 14 japanskih turista

HAGATNA - Policija je uhapsila napadača u turističkom odmaralištu na ostrvu Guam koji je nožem usmrtio dve japanske državljanke, a 12 osoba ranio, saopštila je policija.Čad Rjan Desoto (21) započeo je svoj krvavi pir u glavnom turističkom centru u zalivu Tumon u utorak veče kada se automobilom zaleteo u jednu prodavnicu. Nakon što je izašao iz automobila, Desoto je počeo nožem da ubada prolaznike koje je zatekao na ulici.Na meti napadača našlo se 14 japanskih turista, od čega su dve osobe preminule. Desoto je usmrtio dve žene, od 28 i 82 godine, dok se među preživelima nalazi i jedna osmomesečna beba.

Od 12 povređenih, dvoje ih je pušteno iz bolnice.

Portparol policije A.J.Balajida rekao je da je protiv Desota podignuta optužnica po više osnova, uključujući dve tačke za ubistvo, 13 tačaka za pokušaj ubistva i 13 tačaka za težak napad.

Motivi napada nisu poznati.

Ostrvo Guam je deo američke teritorije u Tihom okeanu na kojoj se nalazi velika vazduhoplovna i pomorska baza američke vojske, a samo ostrvo se oslanja na turizam, i to uglavnom na posetioce iz Japana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja