Čerčilu most u Podgorici
Foto: Vijesti.me.

Most na Ribnici

Čerčilu most u Podgorici

Planeta -
Ulica koja spaja Cetinjski put i bulevar Džordža Vašingtona, u dužini od 150 metara, zvaće se ulica Šeika Zaida iz Emirata

PODGORICA - Skupština grada Podgroice, na prekjučerašnjoj sednici, odlučila je da se novosagrađena minizaobilaznica-most na Ribnici, ubuduće zove Most Vinstona Čerčila.

Odbornici gradske Skupštine usvojili su i odluku da se ulica koja spaja Cetinjski put i bulevar Džordža Vašingtona, sa južne strane Atlas Capital Centra, u dužini od 150 metara, zove ulica Šeika Zaida, što je skraćeno od punog imena osnivača Ujedinjenih Arapskih Emirata UAE , Šeika Zaida bin Sultana Al Nahijana.

Po Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana zvaće se ulica duga 580 metara , koja se prostire od Bulevara Mihaila Lalića (produžetak ulice Meše Selimovića) na jug, do ulice Studentske.

Republika Azerbejdžan podići će spomen-bistu svom pesniku i dramskom piscu Huseinu Džavidu i to u parku preko puta Hotela "Crna Gora“. Bista će biti u bronzi, visine 70 centimetara, postavljena na postament od bijelog mermera na kome će biti ispisan tekst na crnogorskom i azerskom jeziku u kojem će dominirati njegovo ime, godina rođenja i smrti.

Bulevar Srđana Aleksića, prostiraće se kao produžetak bulevara Save Kovačevića na zapad do ulice Kralja Nikole, pored centralnog parka Pobrežje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track