PUKLA: Jadranka Kosor bez podrške HDZ

Pred izbacivanjem

PUKLA: Jadranka Kosor bez podrške HDZ

Planeta -
Zagrebački odbor HDZ je sa 52 glasa za i dva protiv zatražio od Visokog suda časti HDZ da proceni da li su medijiski istupi Jadranke Kosor u skladu sa statutom stranke i da li je ona svojim izjavama nanela štetu partiji na čijem je čelu donedavno bila

ZAGREB - Bivšoj predsednici Hrvatske demokratske zajednice i doskorašnjoj premijerki Hrvatske Jadranki Kosor preti isključenje iz partije, jer je zagrebačka organizacija najjače opozicione stranke odbila da joj pruži podršku.

Kako je prenela Hrvatska radio-televizija, Zagrebački odbor HDZ je sa 52 glasa za i dva protiv zatražio od Visokog suda časti HDZ da proceni da li su medijiski istupi Jadranke Kosor u skladu sa statutom stranke i da li je ona svojim izjavama nanela štetu partiji na čijem je čelu donedavno bila.

Potiv takve izjave glasali su samo Miroslav Tuđman i još jedan javnosti manje poznat član HDZ, koji su smatrali da bi isključenje bivše predsednice nanelo mnogo veću štetu stranci.

Za četvrtak je sazvano Predsedništvo HDZ, a potom će se sastati Visoki sud časti, koji će razmotriti prijave protiv Kosor.

Procenjuje se da je, zbog odluke Zagrebačkog odbora, malo verovatno da će se ponoviti scenario iz septembra prošle godine, kada je Kosor izbegla isključenje iz partije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track