ZAVEJANA HRVATSKA: U Rijeci 17 cm snega!
Foto: Rojters

Zabelela se i ostrva

ZAVEJANA HRVATSKA: U Rijeci 17 cm snega!

Planeta -
Najviše je snega palo u Gorskom kotaru gde su izmerene visine i preko jednog metra, a u Zagrebu 25 centimetara

ZAGREB - Novo snežno nevreme zahvatilo je prošle noći i jutros zapadne i centralne krajeve Hrvatske, pa je sneg pao u Rijeci i drugim mestima Kvarnerskog zaliva, pa čak i na ostrvima.

Kako je saopštio državni hidrometeorološki zavod, najviše je snega očekivano palo u Gorskom kotaru gde su izmerene visine i preko jednog metra snežnih padavina.

Na velebitskom vrhu Zavižan izmereno je 288, a u mestu Begovo Razdolje 195 santimetara. U Zagrebu je palo 25 santimetara, a na Sljemenu, vrhu Zagrebačke gore izmereno je 122 santimetra.

U Rijeci je palo 17 santimetara snega, što je uzrokovalo probleme sa saobraćajem u gradu, ali i u okolnim mestima, kao i na kvarnerskim ostrvima Krku, Cresu i Lošinju koji su se takođe zabeleli. Za razliku od Rijeke, zimska služba u Zagrebu funkcioniše sa momentalno aktivnom 181 ekipom, pa problema u saobraćaju nema, iako je usporen.

Tramvaji voze redovno, a privremeno su obustavljene dve autobuske linije prema brdskim delovima grada, saopštio je Zagrebački električni tramvaj.

Kako je saopšteno iz Hrvatskog autokluba, zbog snega se otežano vozi u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i većem delu centralne i severozapadne Hrvatske.

Na većini puteva proglašeni su zimski uslovi - zabranjen je saobračaj za kamione s prikolicama i šlepere s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Zbog snega autobusi iz Dalmacije prema Zagrebu kasne oko 90 minuta, dok se železnički saobraćaj odvija bez teškoća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track