UBOLI: Iranci vežbali, pa oborili bespilotnu letelicu

Neprijatelj vreba

UBOLI: Iranci vežbali, pa oborili bespilotnu letelicu

Planeta -
Vojska je oborila letelicu u blizini grada Sirdžana, gde su se održavale trodnevne vojne vežbe i gde je bila proba iranskih bespilotnih letelica uključujući i one sa samouništenjem

TEHERAN- Iranska Revolucionarna garda saopštila je danas da je oborila jednu bespilotnu letelicu na jugu zemlje tokom svoje vojne vežbe. Zvanična iranska novinska agencija IRNA prenela je izjavu generala Hamida Šarheilija koji je rekao da je jedna njegova jedinica uhvatila signal sa jedne od letelica u blizini iranskog vazdušnog prostora.

Vojska je potom oborila letelicu u blizini grada Sirdžana, gde su se održavale trodnevne vojne vežbe i gde je bila proba iranskih bespilotnih letelica uključujući i one sa samouništenjem.

General Šarheili, koji je portparol Republikanske garde, nije naveo da li je oborena letelica američka već je samo rekao da je "neprijateljska".

Iranska vojska do sada je više puta saopštavala da je obarala bespilotne letelice iznad svoje teritorije, uključujući tu i najnapredniji američki model "RQ-170 Sentinel".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track