PROTEST: U Sofiji pala vlada, ali ne i računi za struju

Demonstracije 16. dan

PROTEST: U Sofiji pala vlada, ali ne i računi za struju

Planeta -
Inače, policija je juče uhapsila 30 izgrednika u Sofiji zbog kršenja javnog reda nakon zvaničnog završetka demonstracija protiv monopola i energetske politike odlazeće vlade, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske

SOFIJA - Centrom Sofije do zgrade predsedništva prošetalo je oko 200 osoba protestujući 16-ti dan za redom zbog velikih računa za struju.

Demonstranti su prošetali do Nacionalne skupštine gde su uzvikivali "Mafija!", prenela je bugarska agencija BTA.

Na protestima se skupilo malo ljudi što su organizatori pripisali činjenici da je ponedeljak radni dan i da su mnogi od onih koji su izašli na proteste tokom vikenda morali da odu na posao. Protesti su održani i u Trgovištu, Plovdivu i drugim gradovima.

Inače, policija je juče uhapsila 30 izgrednika u Sofiji zbog kršenja javnog reda nakon zvaničnog završetka demonstracija protiv monopola i energetske politike odlazeće vlade, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske.

Među privredenima bilo je i onih koji imaju policijski dosije zbog narkotika, siledžijstva i krađa. Ipak pošto su saslušani u policiji, privedeni izgrednici su pušteni kućama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track