HIT U ČEŠKOJ: Slatkiši Klausovo pomilovanje za turiste

Korupcija tur

HIT U ČEŠKOJ: Slatkiši Klausovo pomilovanje za turiste

Planeta -
Uspešna turistička agencija vodi strance tragovima najvećih čeških korupcionaških afera i nudi tzv. Klausov paketić od pet pomilovanja i jedno gratis po ceni od dva evra

PRAG - Uspešna češka turistička agencija Korupcija tur koja vodi turiste tragovima najvećih čeških korupcionaških afera ponudila je sada Česima i slatkiše - Klausovo pomilovanje.

Inspirisalo je to što je januarska amnestija odlazećeg češkog predsednika Vaclava Klausa zaustavila krivično gonjenje i suđenja nekima od najvećih čeških korupcionaša, utajivača poreza i prevaranata među češkim tajkunima. "Klausov paket" agencija reklamira kao zalihe predsedničkih pomilovanja za budućnost, povoljno u tzv. Klausovom paketiću pet pomilovanja i jedno gratis po ceni od dva evra.

"Broj jedan na tržištu pomilovanja je predsednik Klaus. Namera nam je da budemo odmah iza njega", reklamira agencija svoju novu ponudu.

U Klausovom paketiću su tradicionalni slatkiši poznati starijim generacijama Čeha kao "božija milost" koji su gotovo nestali iz današnje češke kuhinje i ovdašnjih poslastičarnica. Ogorčenje Čeha i skandal oko amnestije predložene bez konsultacija sa vladom koju je opozicija otvoreno označila kao Klausov poklon njegovim korumpiranim poznanicima među tajkunima ni nakon dva meseca nimalo ne jenjava.

U do sada omiljenog Klausa koji je mogao da računa na podršku 70 odsto nacije sada poverenje ima tek 26 odsto, a tom amnestijom će se pozabaviti i Ustavni sud Češke.

Agencija Korupcija tur nastala je prvobitno kao šaljivi protest protiv nabujale korupcije u češkoj politici i društvu ali vrlo brzo se pokazala kao veoma uspešan poslovni projekt.

Osnovao je pre godinu dana 38-godišnji prevodilac i pozorišni producent Petr Šourek a do sada je u razgledanje vila, objekata, restorana gde su se dogovarali prljavi poslovi političara poveo više od 1.500 klijenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track