ČISTKA: Milo uzeo metlu, nevažno ko je iz kog plemena

Veliko spremanje

ČISTKA: Milo uzeo metlu, nevažno ko je iz kog plemena

Planeta -
Svako se poziva na neke stare zasluge, neko je bio zaslužan 2006, nekome je otac bio, neko je iz ovog, a drugi iz onog plemena, ali to su vremena koja moramo ostaviti iza sebe, rekao Đukanović

PODGORICA - Crnogorski premijer i predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović najavio je čistku državnog aparata od neprofesionalaca i onih koji nisu "bezrezervno lojalni državi".

Đukanović je na predizbornom skupu u Nikšiću, uoči lokalnih izbora u toj opštini 7. marta, kazao da otkako se vratio na premijersku funkciju preduzima mere u tom pravcu, ali da ima otpora.

"Svako se poziva na neke stare zasluge, neko je bio zaslužan 2006. godine (u vreme referenduma), nekome je otac bio zaslužan, neko je iz ovog, a drugi iz onog plemena, ali to su vremena koja moramo ostaviti iza sebe", rekao je Đukanović na sinoćnjem predizbornom skupu u Nikšiću.

Đukanović je objasnio da dok je bio van državnih funkcija, to mu je omogućilo da objektivnije sagleda kadrovske i druge prilike u državnom aparatu i došao je do zaključka da u njemu ima mnogo "neposvećenosti, neprofesionalnosti, nemoralnosti i nelojalnosti".

"To predstavlja vrlo snažnu opomenu i meni lično stimulans da istrebimo sve to iz državnog aparta", kazao je Đukanović.

On je ocenio da država i crnogorska ekonomija imaju "bremenito ozbiljne probleme". Đukanović je izrazio uverenje da će koalicija DPS, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije na izborima u Nikšiću ostvariti "odličan rezultat" i da će to biti uvertira za predsedničke izbore zakazane za 7. april.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track