SMRT UŽIVO: Kineska TV prikazala osuđenike kako idu na smaknuće
Foto: Reuters

Smrtna kazna za strance

SMRT UŽIVO: Kineska TV prikazala osuđenike kako idu na smaknuće

Planeta -
Mjanmarac, ozloglašeni vođa bande, i trojica saučesnika osuđeni su na smrt ubrizgavanjem otrova zbog ubistva mornara na reci Mekong 2011.

PEKING - Četvorica osuđenika na smrtne kazne zbog ubistva 13 kineskih mornara na reci Mekong prikazani su danas na kineskoj televiziji dok ih odvode na izvršenje kazne.

Mjanmarac, ozloglašeni vođa bande, Nav Kam i trojica njegovih saučesnika osuđeni su na smrt ubrizgavanjem otrova zbog ubistva mornara sa dva teretna broda na reci Mekong oktobra 2011. Televizija je prikazala kako Nav Kama i trojicu drugih osuđenika izvode iz zatvora i vezanih ruku na leđima uvode u kombi kojim su odvedeni na egzekuciju u Kunmingu, glavnom gradu južne provincije Junan.

Za preostalu trojici televizija je navela da su iz Laosa i Tajlanda, dok za trećeg nije rečeno odakle je, ali se pretpostavlja da je rodom iz Mjanmara.

Četvorica osuđenih su na suđenju u Kunmingu prošle godinje priznali da su, zajedno sa još nekolicinom optuženih koji su ubijeni u okršajima ili nisu uhvaćeni, s namerom ubijali, trgovali narkoticima i kidnapovali ljude, prenela je agencija Sinhua.

Banda je razbijena početkom 2012. zajedničkom operacijom policija Kine, Laosa, Mjanmara i Tajlanda, kroz koje zemlje i prolazi Mekong i gde su kriminalci delovali. Posle brutalnog ubistva kineskih mornara došlo je do dogovora o zajedinčkoj borbi protiv švercerskih bandi i trgovaca drogom na Mekongu i patrola kineskih brodova rekom u saradnji sa policijama regiona.

Agencija Sinhua je navela da će nakon izvršenja kazne sud predati tela osuđenika, njihove lične stvari i oporuke, njihovoj rodbini ili konzulatima zemalja iz kojih potiču.

http://www.youtube.com/watch?v=ReH4nSP-Gqs
http://www.youtube.com/watch?v=Q9j9ibg2gC8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track