TRAGEDIJA: Hiljade litara viskija isteklo u kanalizaciju

Havarija u punionici Čivas braders

TRAGEDIJA: Hiljade litara viskija isteklo u kanalizaciju

Planeta -
Nesreća se dogodila tokom noćne smene, prilikom čišćenja opreme. Kompanija Čivas braders, koja u svojoj fabrici zapošljava 600 radnika i proizvodi drugi svetski najprodavaniji brend, Balantajns, saopštila je da je istraga u toku

Greškom radnika u punionici kompanije Čivas braders u Dumbartonu, umesto otpadnih voda u odvod je otišao čisti viski, spreman za točenje. Miris alkohola je bio toliko snažan da su ga prijavili i radnici u kanalizaciji.Nesreća se dogodila tokom noćne smene, prilikom čišćenja opreme. Kompanija Čivas braders, koja u svojoj fabrici zapošljava 600 radnika i proizvodi drugi svetski najprodavaniji brend, Balantajns, saopštila je da je istraga u toku.

"Nije došlo do isticanja alkohola u reku Leven niti neki drugi lokalni tok. Obavestili smo Vode Škotske i sve ostale relevantne vlasti", stoji u saopštenju Čivas bradersa.

U kontroli otpadnih voda ističu da su već znali za problem, pitajući se šta je uzrok "zagađenja" kada su ih kontaktirali iz Čivas bradersa.

"Naš tim za kontrolu otpadnih voda posetio je kompaniju kako bi stekao uvid u njihovu istragu nesreće i kako bi se osigurali da su preduzete sve potrebne mere da se tako nešto ne ponovi. Isticanje velikih količina alkohola u kanalizaciju može da ima negativan uticaj na proces pročišćavanja otpadnih voda, posebno za vreme suvog i hladnog vremena. Nastavićemo da posmatramo rad na prečišćavanju otpadnih voda iz Dumbartona, kako bi se osigurali da proces nije ugrožen", objasnio je portparol Voda Škotske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja