Čaves na hemoterapiji, ali dobro raspoložen
Foto: REUTERS

Ne odustaje

Čaves na hemoterapiji, ali dobro raspoložen

Planeta -
On poseduje snagu koja je jača od terapija koje prima i dobrog je raspoloženja, bori se, rekao potpredsednik Venecuele

KARAKAS - Predsednik Venecuele Ugo Čaves "dobro je raspoložen", ali se bori za život i trenutno je na hemoterapiji u vojnoj bolnici u Karakasu, rekao je venecuelanski potpredsednik Nikolas Maduro.

On je odbacio brojne glasine o Čavesovom zdravlju i oštro je kritikovao opoziciju, koja ga je optužila da iznosi lažne informacije o stanju u kom se predsednik nalazi, javila je agencija Frans pres.

Politički naslednik Čavesa prvi put je otkrio da je oboleli predsednik počeo sa hemoterapijom nakon četvrte operacije na Kubi u decembru i da je odlučio da nastavi sa lečenjem u Karakasu."On poseduje snagu koja je jača od terapija koje prima i dobrog je raspoloženja, bori se", rekao je Maduro novinarima nakon mise koja je održana sinoć za Čavesa u novoj bolničkoj kapeli.

Maduro je kazao da je predsednik, zajedno sa lekarima, odlučio da nakon "opšteg poboljšanja rada vitalnih organa u januaru", počne sa "kompletnim terapijama".

Potpredsednik je oštro kritikovao konzervativni španski list ABC i kolumbijski radio Karakol, nazivajući ih "fašističkim" organizacijama koje su deo "kampanje protiv stabilnosti Venecuele, jer lažu o Čavesu".

U medijima su se javili brojni izveštaji o tome da Čaves umire ili da je već preminuo.Predsednik Venecuele nije se pojavio u javnosti već skoro tri meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track