ODBIJEN: Zagrebački bombaš nudio 13.000 evra za slobodu

Ostaje u pritvoru

ODBIJEN: Zagrebački bombaš nudio 13.000 evra za slobodu

Planeta -
Vojislav Blažević je radikalizovao štrajk glađu zbog kog se nalazi u zatvorskoj bolnici, pa sad odbija i infuziju

ZAGREB - Osumnjičeni za dve eksplozije u Zagrebu početkom godine, Vojislav Blažević (54), ostaje u pritvoru pošto je istražni sudija jutros odbio ponuđenu kauciju od 100.000 kuna (13.000 evra) za odbranu sa slobode, javili su hrvatski mediji.

"Istražni postupak je pri samom kraju, čeka se završetak psihijatrijskog veštačenja. Što sledi nakon toga, možemo pretpostavljati: u odnosu na stav Državnog tužilaštva mislim da će podići optužni predlog, pa ćemo onda videti dalji razvoj događaja", rekao je Blaževićev advokat Branko Šerić, prenosi Index.hr.

Prema navodima medija, Blažević je od juče radikalizovao štrajk glađu zbog kojeg se nalazi u zatvorskoj bolnici, pa sad odbija i infuziju. Blaževiću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i dokaze i ponavljanja krivičnog dela.

Osumnjičen je da je u januaru, u dva navrata, postavio improvizovane eksplozivne naprave u zapadnom delu Zagreba.

U drugoj eksploziji Blažević je povređen. Osumnjičen je za krivično delo dovođenja u opasnost života i imovine za šta je predviđena zatvorska kazna do pet godina.Od početka on tvrdi da nije odgovoran za eksplozije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track