TEORIJA ZAVERE: Čaves ubijen rakom?!
Foto: Beta Ap

Truju lidere

TEORIJA ZAVERE: Čaves ubijen rakom?!

Planeta -
Na vest o smrti Čavesa probudile su se stare sumnje pa su mnogi izrekli tezu i da nije slučajno da čak 7 južnoameričkih lidera boluje od raka?!

TEHERAN - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad povodom smrti predsednika Venecuele Uga Čavesa nazvao ga je danas "čuvarem revolucionarnih vrednosti".

Čaves je "mučenik koji je služio narodu i štitio ljudske i revolucionarne vrednosti", navodi se u poruci saučešća iranskog lidera, objavljenoj je na sajtu iranskog predsedništva, prenose svetske novinske agencije. Ahmadinedžad je naveo i da je "Čaves umro od sumnjive bolesti".

Venecuela je saveznik Irana u Latinskoj Americi. Zemlje su poslednjih godina održavale bliske ekonomske i političke veze. Ahmadinedžad je u oktobru pozdravio reizbor "brata" Čavesa za predsednika.

Gotovo istovetnu tvrdnju nešto ranije izrekao je i potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro.

"Ne sumnjamo uopšte, a stići će dan u istoriji kada ćemo moći da formiramo naučnu komisiju (koja će otkriti) da su komandanta Čavesa ovom bolešću napali istorijski neprijatelji ove zemlje", rekao je Maduro.

On je istakao SAD da kuju zavere protiv venecuelanske vlade i najavio da će američki vojni ataše Dejvid Delmonako biti proteran iz zemlje u roku od 24 časa.

Štaviše, na vest o smrti Čavesa probudile su se stare sumnje pa su neki izrekli tezu i da nije slučajno da je čak 6 južnoameričkih lidera bolovalo ili boluje od raka - Ugo Čaves (Venecuela), Kristina Fernandes de Kiršner (Argentina), Dilma Rusef (Brazil), Injasio Lula da Silva (Brazil), Alberto Fuhimori (Peru), Fernando Lugo (Paragvaj). Neki su operisani i izlečili su se, a kod nekih je bolest koja je ličila na tumor nestala iz čista mira što je potpuno zbunilo lekare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track