MILO OPET SLAVI: U Nikšiću i Andrijevici pobedila koalicija oko DPS
Foto: REUTERS

MILO OPET SLAVI: U Nikšiću i Andrijevici pobedila koalicija oko DPS

Planeta -
Koalicija “Za evropski Nikšić, koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldeokratska partija (SDP) I Liberalna partija (LP) je u Nikšiću osvojila 23 mandata, a najveći je gutinik Pozitivna Crna Gora koja će verovatno imati tri

NIKŠIĆ/ANDRIJEVICA - U Nikšiću i Andrijevici u subotu su održani lokalni izbori, a prema prvim nezvaničnim rezultatima, pobedu je odnela u Nikšiću koalicija “Za evropski Nikšić”, a u Andrijevici koalicija “Za evropsku Andrijevicu”.

Opozicija, međutim, tvrdi da je pokradena u Nikšiću.

Koalicija “Za evropski Nikšić, koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldeokratska partija (SDP) I Liberalna partija (LP) je u Nikšiću osvojila 23 mandata, a najveći je gutinik Pozitivna Crna Gora koja će verovatno imati tri.

Na osnovu 94 odsto biračkog tela koalicija “Za evropski Nikšić osvojila je 52,1 odsto, odnosno 23 odbornička mandata i većinu u nikšićkoj Skupštini, saopšteno je iz te koalicije.

Nosilac izborne liste koalicije Za evropski Nikšić Radivoje Nikčević rekao je da je prema tim podacima, Demokratski front (DF) osvojio 39 odsto glasova ili 13 mandara.

Pozitivna Crna Gora osvojila je 6,6 odsto glasova i u parlamentu će imati dva ili tri odbornika, a Socijalistička narodna partija (SNP) 8,6 odnosno tri ili četiri odbornika.

Nikčević je na konferenciji za novinare rekao da je koalicija "Za evropski Nikšić “ postigla rezultat koji je i predviđala.

Milutin Đukanović iz Demokratskog fronta, međutim, tvrdi da je ta koalicija dobila najmanje jedan mandat više u odnosu na prethodne izbore, a prema istim procenama Pozitivna Crna Gora je osvojila dva ili tri, a SNP tri ili četiri mandata.

Đukanović je rekao da je za poraz opozicije kriva izborna krađa, jer je od 11. do 26. februara izbrisano hiljadu, a upisano 600 novih birača.

Koalicija "Za evropsku Andrijevicu" koju čine Demokratska partija socijalista i Socijal-demokratska partija osvojila je 1.868 glasova i 28 mandata od ukupno 31 mandata u lokalnom parlamentu.

Dva mandata sa 135 glasova pripala su koaliciji "Zajedno za Vasojeviće - Vujica Mitrović - Narodna stranka - Stranska srpskih radikala" i dva mandata, a Pozitivna Crna Gora je sa 83 glasa uspela da uđe u parlament sa jednim mandatom.

Predsednik OIK Ranko Vukićević objasnio je da Socijalistička narodna partija i Demokratski front, koji bojkotuju izbore, nisu dali predstavnike u izbornoj komisiji, tako da nju čine četiri člana DPS-a i tri pridružena člana koji su predstavnici lista koje učestvuju na izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track