HUMANIJE: Streljanje umesto odsecanja glave

Inicijativa u Saudijskoj Arbiji

HUMANIJE: Streljanje umesto odsecanja glave

Planeta -
Prošle godine je dželat pogubio 76 a pretprošle - 79 osuđenih na smrt. Vlasti za sada nisu reagovale na pisanje Al Vatana. U naftom bogatoj kraljevini bilo je poziva da se obezglavljivanje zameni smrtonosnom injekcijom, i to u zatvoru a ne na javnom mestu

RIJAD - Saudijske vlasti razmatraju mogućnost da formalno odustanu od javnog obezglavljavanja osuđenih na smrt kao metoda pogubljenja, piše ugledni list Al Vatan iz Saudijske Arabije. Ova zemlja je jedina na svetu u kojoj se smrtna kazna izvršava odsecanjem glave nasred trga.

Prema pisanju Al Vatana, ministarski komitet Saudijske Arabije razmišlja o tome da obezglavljivanje zameni streljanjem. Smrtna kazna se izriče za ubistvo, oružanu pljačku, silovanje i stavljanje droga u promet. Samo ove godine bez glave je ostalo 15 ljudi.

Prošle godine je dželat pogubio 76 a pretprošle - 79 osuđenih na smrt. Vlasti za sada nisu reagovale na pisanje Al Vatana. U naftom bogatoj kraljevini bilo je poziva da se obezglavljivanje zameni smrtonosnom injekcijom, i to u zatvoru a ne na javnom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track