Izabrana nova Vlada Republike Srpske

Mandatarka dobila podršku

Izabrana nova Vlada Republike Srpske

Planeta -
Za kabinet Cvijanovićeve je glasalo 50 poslanika, 22 su bila protiv, a tri uzdržana. Ona je u završnoj reči izjavila da je od poslanika čula određene primedbe koje će svakako uvrstiti u program rada nove vlade

BANJALUKA - Parlament Republike Srpske izabrao je novu Vladu RS na čelu s premijerkom Željkom Cvijanović, koja je poručila da će stabilnost institucija i finansijska održivost sistema biti u centru svih aktivnosti vlade i njen primarni cilj.

Cvijanovićeva je, iznoseći ekspoze pred poslanicima Skupštine RS, naglasila da će rad ove vlade obeležiti borba za očuvanje svakog radnog mesta, fiskalne i socijalne stabilnosti, reformisanje poslovnog ambijenta, stvaranje prostora za strane i domaće investicije.

"Sve ovo uz nastojanja da rehabilitujemo principe socijalne pravde, unapredimo transparentnost u radu institucija i trošenju javnih sredstava, ostanemo stabilni u uslovima izloženosti određenim političkim procesima i ne izgubimo iz vida potrebu da vlada bude proevropska i aktivna u procesu evropskih integracija", kazala je Cvijanovićeva.

Za kabinet Cvijanovićeve je glasalo 50 poslanika, 22 su bila protiv, a tri uzdržana. Ona je u završnoj reči izjavila da je od poslanika čula određene primedbe koje će svakako uvrstiti u program rada nove vlade.

Novi ministar finansija je Zoran Tegeltija, unutrašnjih poslova Radislav Jovičić, pravde Gorana Zlatković, uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović, za rad i boračko-invalidsku zaštitu Petar Đokić, trgovine i turizma Maida Ibrišagić Hrstić, industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević.

Ministar saobraćaja i veza je Nedeljko Čubrilović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, prosvete i kulture Goran Mutabdžija, za izbeglice i raseljena lica Davor Čordaš, zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić, nauke i tehnologije Jasmin Komić, a ministarka porodice, omladine i sporta je Nada Tešanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track