Najnovije vesti

Optužen Sarkozi: Uzeo kovertu sa 150.000 evra

Pod istragom

Optužen Sarkozi: Uzeo kovertu sa 150.000 evra

Planeta
03:44h
Sarkozija optužuju da je od čoveka koji radi za gospođu Betankur, dobio 150.000 evra u gotovini tokom uspešne kampanje 2007. godine kada je postao predsednik Francuske

Bivši predsednik Frncuske Nikola Sarkozi nalazi se pod zvaničnom istragom, pod sumnjom da je tokom izborne kampanje 2007. godine primio nezakonite donacije od najbogatije žene FrancuskeSarkozi je optužen za uzimanje hiljada evra od bogate naslednice L'Oreal  kompanije Liliane Betankur.

Bivši lider negira finansijsku podršku gospođe Betankur, dok je njegov advokat rekao da će uložiti žalbu na "nedokazane optužbe".

Sarkozija optužuju da je od čoveka koji radi za gospođu Betankur, dobio 150.000 evra u gotovini tokom uspešne kampanje 2007. godine kada je postao predsednik Francuske.

Policija je pretresla kuću bivšeg predsednika, kao i njegove kancelarije još u junu prošle godine nakon što je izgubio imunitet, kao deo istrage koju je naredio istražni sudija Žan-Mišel Gentil. Sarkozi je optužbe odbacio kao puki trač tvrdeći da nije uzeo nikakvu kovertu s novcem.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...