Bivši kancelar Šreder kupio vilu u Bodrumu
Foto: Reuters

Na Mediteranu

Bivši kancelar Šreder kupio vilu u Bodrumu

Planeta -
Šreder je sin čistačice i nemačkog vojnika, poginulog 1944. u Rumuniji, poznat po tome što to su ga mediji i kamera voleli, po šarmu, brakovima sa uvek lepim, mladim i inteligentnim ženama

BERLIN - Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder (68) kupio je kuću od 80 kvadratnih metara na Sredozemnom moru, u turskom odmaralištu Bodrum, piše tabloid Bild.

Socijaldemokrati Šrederu, poznatom po tome što je uvek bio okružen mladim, lepim i pametnim ženama, u Turskoj se sviđaju zemlja, ljudi i klima, saznaje ovaj tabloid.

Šrederovi već imaju kuću na frizijskom ostrvu Borkum, omiljenom nemačkom izletištu na Severnom moru, a "Bild" saznaje da je i ta kuća ostala u vlasništvu porodice.

Privatni životi nemačkih političara, aktuelnih i onih koji to više nisu, često su pod lupom javnosti.

Šreder je sin čistačice i nemačkog vojnika, poginulog 1944. u Rumuniji, poznat po tome što to su ga mediji i kamera "voleli", po šarmu, brakovima sa uvek lepim, mladim i inteligentnim ženama.

Bivši kancelar je sada četvrti put u braku, oženjen je novinarkom Doris Šreder-Kepf.

Usvojio je dvoje dece iz Rusije, bio protiv rata u Iraku, ali je i prvi posleratni kancelar koji je poslao nemačke vojnike u ratnu misiju- u NATO napade na SRJ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track