Nemica 8 meseci spavala pored mrtve majke

Bizarno

Nemica 8 meseci spavala pored mrtve majke

Planeta -
Žena, koja je na sopstveni zahtev hospitalizovana u psihijatrijskoj ustanovi, tvrdila je da nije mogla da priušti sahranu zbog čega nije prijavila smrt majke

MINHEN - Nemica (39) iz Minhena, poslednjih osam meseci, spavala je pored mrtve majke (70) čije se telo raspadalo jer, navodno, nije imala novca za sahranu.

Slučaj je otkriven zahvaljujući tome što je preminula penzionerka za sobom ostavila ogromne dugove. Naime, prošlog četvrtka, prinudni izvršitelj okružnog suda došao je u stan pokojnice kako bi popisao predmete čijom prodajom bi dugovanja bila izmirena. Tada mu je Nemica kazala da je njena majka preminula i da to može da dokaže.

Nakon toga žena je izvršitelju pokazala telo svoje majke rekavši mu da nije mogla da priušti sahranu.

Izvršitelj je odmah pozvao policiju koja je morala da silom otvori vrata stana u kome je pronašla telo pokojnice.Nemica je hospitalizovana u psihijatrijskoj ustanovi na sopstveni zahtev, a policija ispituje da li je ona, protivno zakonu, prisvajala majčinu penziju. Ipak, istražni organi su saopštili da ne veruju kako je penzija bila motiv zbog kog žena nije prijavila smrt roditelja.

Ironija u ovom slučaju je i to što Nemica, koja je živela od socijalne pomoći, nije ni trebalo da plati troškove sahrane koje, u slučaju ugroženih osoba, pokriva država u visini do 3.200 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track