BANKROT: US Stil gasi železaru i u Košicama

Sudbina železare Smederevo

BANKROT: US Stil gasi železaru i u Košicama

Planeta -
Amerikanci su železaru u Košicama, koja zapošljava 12.500 ljudi, kupili 2000. godine, ali je zbog znatno smanjenih porudžbina u poslednjih nekoliko godina profit pao na granicu isplativosti

PITSBURG - Premijer Slovačke Robert Fico sastao se u Pitsburgu sa izvršnim direktorom kompanije US Stil Džonom Surmom, kako bi pokušao da spreči odlazak Amerikanaca iz železare u Košicama.

Posle jednočasovnog razgovora, Fico je izjavio da je sastanak bio uspešan i da bi u sredu moglo da bude poznato više detalja o onome što su dve strane dogovorile, kako železara u Košicama ne bi bila zatvorena.

U izjavi za AP slovački premijer je rekao da je uveren da je danas "napravljen dobar napredak", ali je kompanija US Stil odbila da komentariše razgovore.

Amerikanci su železaru u Košicama, koja zapošljava 12.500 ljudi, kupili 2000. godine, ali je zbog znatno smanjenih porudžbina u poslednjih nekoliko godina profit pao na granicu isplativosti.

U Slovačkoj se plaše da se ne ponovi sudbina smederevske železare, koju je US Stil prodao Vladi Srbije za jedan dolar, kada je ona počela da radi sa gubicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track