SPAS: Gadafijeva porodica dobila azil u Omanu

Našli utočište

SPAS: Gadafijeva porodica dobila azil u Omanu

Planeta -
AP dodaje da se veruje da su od Gadafijeve porodice, udovica Safija, troje njegove dece i unuci pokojnog libijskog lidera dobili azil u Omanu

MASKAT - Članovi porodice svrgnutog i ubijenog libijskog lidera Moamera Gadafija koji su potražili utočište u Alžiru tokom pobune u Libiji, dobili su azil u Omanu, potvrdio je danas libijski ministar spoljnih poslova Mohamed Abdelaziz.

"Neki od članova porodice (Gadafi) preselili su se u Oman", rekao je Abdulaziz novinarima povodom vesti da su, članovi porodice Gadafi koji su pobegli u Alžir u avgustu 2011, sada u Omanu.

Ministar je naveo da je "prerano govoriti da li će Libija eventualno tražiti njihovo izručenje" i istakao da Oman "ima pravo da udomi" članove porodice Gadafi.

I omanski lokalni dnevnik Al Šabiba potvrdio je da su neki članovi porodice Gadafi u Omanu od oktobra, prenela je agencija AFP.

Dnevnik je, pozivajući se na zvaničnika ministarstva inostranih poslova u Maskatu, naveo da ta "zalivska država nije htela da se hvali akcijom podstaknutom humanitarnim razlozima".

AP dodaje da se veruje da su od Gadafijeve porodice, udovica Safija, troje njegove dece i unuci pokojnog libijskog lidera dobili azil u Omanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track