8 talibana se raznelo u štabu policije
Foto: Rojters

Avganistan

8 talibana se raznelo u štabu policije

Planeta -
U napadu su ubijena petorica policajaca, dok su četvorica ranjena
1 / 7 Foto: Rojters

KABUL - Osam bombaša samoubica istovremeno je napalo štab policije u Džalalabadu, na istoku Avganistana, ubivši pet policajca i ranivši još četvoricu, a odgovornost za ovaj čin preuzeli su talibani.

Prema rečima avganistanskih zvaničnika za bezbednost, na meti je bio štab policijskih snaga za brzo reagovanje u gradu Džalalabadu. Prvo je jedan ekstremista detonirao svoje vozilo krcato eksplozivom ispred zgrade. Onda je još sedam napadača opasanih eksplozivom utrčalo u zdanje, saopštila je policija.

Trojica su uspela da dignu sebe u vazduh, a preostalu četvoricu ustrelili su policajci u pucnjavi koja je trajala više od sat vremena.

Neki od bombaša-samoubica nosili su uniforme slične onima koje nose pripadnici NATO u Avganistanu, rekao je šef policije provincije Nangarad, Mohamad Šarif Amin.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid izjavio je da oni preuzimaju odgovornost za napad. Džalalabad je glavni grad Nangarara i nalazi se na oko 120 kilometara istočno od Kabula. Do napada je došlo tokom drugog dana nenajavljene posete američkog državnog sekretara Džona Kerija (John Kerry).

Talibani i ostali ekstremisti poslednjih meseci izvode napade u kojima koriste automobile-bombe i naoružane borce opasane eksplozivom. Njihove mete su zgrade vlade i snaga bezbednosti širom zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track