Zemljotres od 6,1 po Rihteru potresao Tajvan
Foto: Reuters

Snažan potres

Zemljotres od 6,1 po Rihteru potresao Tajvan

Planeta -
Prva žrtva zasad je 72-godišnja žena na koju je pao zid hrama

TAJPEJ - Zemljotres, jačine 6,1 stepen Rihterove skale pogodio je danas centralni deo Tajvana i ubio jednu osobu dok je 86 povređeno, saopštio je lokalni Centralnometeorološki biro.

Zvaničnici hitne pomoći naveli su da je 72-godišnja žena prva, za sada, poznata žrtva zemljotresa koje je život izgubila kada je na nju pao zid hrama pored koga je stajala u ruralnom okrugu Nantou u blizini epicentra potresa.

Povređeno je najmanje 19 ljudi, uglavnom od pada predmeta, a od siline potresa na kućnim instalacijama gasa evidentirano je nekoliko požara, prenela je agencija AP.

Zvanični lokalne vlade Nantou Čen Min-hui rekao je da su padali natpisi sa nekoliko školskih zgrada i da su vidljive manje pukotine, mada su glavne konstrukcije zgrada ostale netaknute.

Okrug Nantou nalazi se na, oko 250 kilometara južno od Tajpeju.

Potres se osetio na celom ostrvu kao i u prestonici Tajpej gde su se ljuljale zgrade, dok su delovi tajvanske brze železnice obustavili saobraćaj kako bi se proverio stepen oštećenja.

Američka geološka observatorija navela je da je zemljoters na Tajvanu bio jačine 6,0 stepeni Rihtera u 10:03 sata po lokalnom vremenu na 48 kilometara istočno od okruga Nantou na dubini od 20,7 kilometara, dodaje AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja