Trudnici greškom ubrizgali formalin, ubili joj bebu
Foto: Printskrin

Tragedija u Rusiji

Trudnici greškom ubrizgali formalin, ubili joj bebu

Planeta -
Olesija Bulah (35) je prošla kroz nekoliko operacija kako bi joj sanirali sagorelu unutrašnjost stomaka, ali će ostati doživotni invalid

MOSKVA - Trudnica Olesija Bulah (35) izgubila je bebu, i sama jedva preživevši, nakon što su joj lekari jedne akušerske bolnice u predgrađu Moskve, ubrizgali rastvor za balsamovanje tela.

Posle ubacivanja formalina u telo trudnice, beba je ubrzo preminula i hiruškim putem je izvađena iz materice, dok je Olesija, samo čudom, uspela da preživi, ali je ostala invalid jer je umalo, u bukvalnom smislu, u potpunosti izgorela iznutra.

Tragedija se dogodila početkom januara.

"Osećala sam se loše i otišla u bolnicu. Prva procedura čišćenja tela je protekla najnormalnije. Međutim, nekoliko dana kasnije, trebalo je sve ponoviti, a tada je medicinska sestra, umestno slanog rastvora, uzela formalin", priča Olesija.

Čim je rastvor unet u telo, počeo je da prži tkivo nesrećne žene, a ona je odmah odvedena u operacionu salu.

"Lekari su uspeli da stabilizuju moje stanje i početkom februara sam prebačena u Balašiku u perinatalni centar. Petog februara sam počela sa preuranjenim porođajem u sedmom mesecu trudnoće. Tada sam rodila devojčicu tešku tek malo preko kilograma, a sledećeg dana su me obavestili da je preminula", priča Olesija sa suzama u očima, dodajući da je devojčici, koja je preminula od krvarenja u mozgu, dato ime Alisa.

Olesiji je ovo bila treća trudnoća. Ona već ima sina (16), dok joj je druga trudnoća završena pobačajem.

Nesrećna žena je prošla kroz nekoliko operacija kako bi joj sanirali sagorelu unutrašnjost stomaka, ali će ostati doživotni invalid.

Nadležni organi preuzeli su slučaj i ispituju kako je došlo do ovog tragičnog događaja.

http://www.youtube.com/watch?v=xkTdiGpnzrg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track