INCIDENT: Hrvatski veterani rata izviždali državni vrh

INCIDENT: Hrvatski veterani rata izviždali državni vrh

Planeta -
Oko 200 uvređenih penzionisanih veterana, nekadašnjih policijskih specijalaca, povuklo se oko 50 metara u stranu, ignorišući govore

ZAGREB - Na obeležavanju godišnjice agresije hrvatskih snaga na srpske snage na Plitvičkim jezerima 31. marta 1991. godine, u nedelju se dogodio incident kada su se veterani, nezadovoljni što se na skupu nije pojavio niko iz državnog vrha, uz nekoliko zvižduka, povukli u stranu, a vratili se tek kada je govorio vojni biskup Juraj Jezerinac.

Na obeležavanju akcije izvedene pre 22 godine, takođe na Uskrs, u kojoj su hrvatske snage napale krajinsku policiju, pri čemu je na hrvatskoj strani poginuo Josip Jović, a na srpskoj Goran Alavanja, koga hrvatski mediji ne pominju, pojavili su se izaslanici - savetnik predsednika Ive Josipovića Siniša Tatalović, ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić u ime premijera Zorana Milanovića i potpredsednik Sabora Milorad Batinić u ime predsednika Sabora Josipa Leke.

Oko 200 uvređenih penzionisanih veterana, nekadašnjih policijskih specijalaca, povuklo se oko 50 metara u stranu, ignorišući njihove govore, navode mediji.

Kada je najavljen Tatalović, prisutni su vikali:"Gde je predsednik? Možda na misi!", a čulo se i nekoliko zvižduka.

Vratili su se kade je govorio biskup Jezerinac, a pored njega aplauz je dobio i penzionisani general Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog štaba hrvatskih snaga koji je te 1991. godine vodio akciju i koji je na skupu žestoko kritikovao današnju vlast u Hrvatskoj, prenose mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track