Maduro: Opozicionari su naslednici Hitlera
Foto: Rojter

Privremeni predsednik Venecuele napao političke protivnike

Maduro: Opozicionari su naslednici Hitlera

Planeta -
On smatra da je opozicija slična nemačkom nacističkom vođi zato što sprovodi kampanju netolerancije, kritikuje prisustvo kubanskih lekara u Venecueli i domaće umetnike koji su podržali Madurovu kampanju

KARAKAS - Verbalni rat.Privremeni predsednik Venecuele Nikolas Maduro tvrdi da su pristalice njegovog opozicionog rivala na predsedničkim izborima 14. aprila naslednici Adolfa Hitlera.

Maduro smatra da je opozicija slična nemačkom nacističkom vođi zato što sprovodi kampanju netolerancije, kritikuje prisustvo kubanskih lekara u Venecueli i domaće umetnike koji su podržali Madurovu kampanju. Njegov protivnik je Enrike Kapriles, kandidat ujedinjene opozicije, koga je Ugo Čavez, koji je preminuo od raka 5. marta, pobedio na izborima u oktobru.Kapriles je u oktobru vodio pozitivnu kampanju protiv Čaveza, iako ga je tadašnji levičarski predsednik optužio da je pripadnik „pokvarene oligarhije“, koja prima naređenja od Vašingtona. Ali pošto je Čavez umro, Enrike Kapriles sada žestoko napada Madura, koga naziva jeftinim Čavezovim klovnom i kubanskom marionetom.Prema poslednjim anketama, Madura podržava 53, a Kaprilesa 35 odsto birača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track