OTKRIVENA TAJNA: Severnu Koreju pokreće magični broj 9
Foto: Shutter.

OTKRIVENA TAJNA: Severnu Koreju pokreće magični broj 9

Planeta -
Najzatvorenija zemlja poštuje ovu cifru koja se provlači kroz sve događaje u istoriji, te bi na osnovu toga rat mogao početi 14. ili 23. aprila

PJONGJANG - Razotkrivena misterija.Tajanstvenu i ujedno najzatvoreniju državu na svetu Severnu Koreju pokreće broj devet. To su otkrili numerolozi, koji su shvatili da se upravo ta cifra vezuje za sve značajnije događaje u istoriji vladajuće dinastije Kim i da je ona zato njime opterećena. Naučnici se nadaju da će im novootkrivena informacija pomoći da pronađu odgovor zbog čega se ta država zamera velikom delu sveta, a sada se nalazi na granici da izazove i nuklearni rat, koji bi prema logici broja devet mogao da počne ili 14. ili 23 aprila.Istorijska devetkaNeprijateljstvo Severne Koreje s Južnom Korejom, Japanom i Amerikom svakim danom postaje sve izraženije, pa se postavilo pitanje šta se to krije duboko unutar režima te države. Otkriveno je da je to broj devet, koji simbolizuje izrazite mentalne i duhovne moći, a ako se pomnoži s bilo kojim brojem, zbir cifara tog proizvoda daje upravo devet.Veza Severne Koreje s brojem devet seže još u period oslobađanja te zemlje od japanske okupacije, kada je njom upravljalo osam vođa. Najuticajniji među njima bio je na čelu provincije Pjongan-do i navodno je Kim Il Sungu, prvom predstavniku dinastije Kim, rekao da je sudbina njegove loze usko povezana s brojem devet. Pretpostavlja se da je zato Sung baš 9. septembra 1948. proglasio osnivanje Demokratske Narodne Republike Koreje. Takođe, iako je u to vreme u državi postojalo pet provincija, on je odredio još četiri i tako povećao njihov broj na devet, a svoju specijalnu gardu čuvara nazvao je „Jedinica 963“, jer se smatra da je dvostruki broj devet posebno dobra kombinacija.Više od simbolikePored toga, Severna Koreja je prvi nuklearni test izvela 9. oktobra 2006, a drugi put u znak pretnje postavila rakete dugog dometa 5. aprila 2009 - a zbir cifara u oba datuma daje devet. Zanimljivo je i to da je na nedavnom propagandnom video-snimku objavljenom na Jutjubu prikazano kako gori istočna obala SAD nakon što ju je Severna Koreja pogodila raketom obeleženom brojem devet.

Novi snimak prikazuje Kim Džon Una kako puca iz pištolja
Novi snimak prikazuje Kim Džon Una kako puca iz pištolja

Diplomate razmatraju evakuacijuStrane diplomate u Pjongjangu razmatraju mogućnost da evakuišu svoje delegacije iz Severne Koreje nakon upozorenja da bi to trebalo da urade jer režim posle 10. aprila neće moći da im garantuje bezbednost. Međutim, većina vlada istakla je da za sada ne planira povlačenje osoblja, a neki čak smatraju da je savet severnokorejskih vlasti trik da bi se povećala neizvesnost u svetu.

Simbol dinastije Kim♦ osnivač Severne Koreje Kim Il Sung proglasio je 9. 9. 1948. Demokratsku Narodnu Republiku Koreju♦ posebnu gardu čuvara nazvao je Jedinica 963 jer se smatra da je dvostruki broj devet posebno srećna kombinacija♦ Kimovi imaju svoj lanac hrane, koju proizvode na farmi Broj devet isključivo za sebe i nazivaju ih proizvodima „broj devet“♦ drugi u nizu dinastije Kim, Kim Džong Il, navodno je neprestano isticao činjenicu da je rođen 16. februara (1+6+2=9)♦ on je postavljen na najviši vojni položaj u zemlji 24. decembra (2+4+1+2=9)♦ Kim Džong Il je svom sinu, Kim Džong Unu, dodelio prvu ulogu generala 27. 9. 2010. (2+7=9, plus deveti mesec)♦ Kim Džong Un je 11. aprila (20)12. (1+1+4+1+2=9) postao prvi sekretar Radničke partije♦ Severna Koreja je prvi nuklearni test izvela baš 9. oktobra 2006.♦ postavila je rakete dugog dometa 5. aprila 2009. (5+4=9 + 2009)♦ lansirala je projektil 12. decembra (20)12. (1+2+1+2+1+2=9)♦ vlasti su sprovele još jedan nuklearni test 12. februara (20)13. (1+2+2+1+3=9)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track